Gyártási folyamat
Anyagelőkészítés
Az ún. foszlatás során hulladékpapírt víz és mechanikus energia segítségével rostjaira bontjuk. Az így keletkező pépből a legdurvább szennyeződéseket egy drótfonat segítségével távolítjuk el, amelynek neve a copf. A foszlatás során keletkezett massza az osztályozó berendezéseken durva- és finomosztályozáson esik át, ahol az idegen anyagot (reject) a különböző osztályozási fokozatok során külön választjuk a rosttartalomtól.
Papírgép
A felfutószekrény egyenletesen eloszlatja a szitán a rost szuszpenziót, amely után a maga szitaszakasz következik, ahol a víz eltávolítása a víztelenítő elemeken keresztül, vákuum segítségével történik. A papírpálya kb. 20 %-os szárazanyag-tartalommal jut a prés szakaszba, ahol mechanikus préseléssel a papír szárazanyag-tartalmát tovább növeljük, egészen 50%-ig, majd a szárítócsoportokban kb. 140°-os hőmérsékletű hengerek segítségével, párologtatással növeljük tovább. Az filmprés az enyv/keményítő papírfelületre juttatását szolgálja. Ezzel az eljárással a tovább javíthatók a papír tulajdonságai: keményítőt a papír mindkét oldalára, enyvet csak a fedőréteg oldalára viszünk fel. A felületkezelés során bevitt nedvességet az utószárító szakaszban távolítjuk el, beállítva a végső 7-9%-os nedvességtartalmat. A papírgép vezérlése a legmodernebb irányítási technikával a vezérlőteremből történik.
Feltekercselés
A papírgép végén a papírt a tambúrra tekerik fel. A kész tambúrt tekercsvágógépbe helyezik, ahol az áttekercseléskor kések segítségével a tekercset a kívánt szélességre vágják. A kész tekercseket a vevő kérésének megfelelően műanyag pánttal és tekercscímkével látjuk el, majd az automata szállítószalagon juttatjuk a készáruraktárba, ahol fajtánként vagy vevőnként lehívásra készen tároljuk.
Gyártási folyamat
Újsághírek letöltése
A fájlok PDF formátumban találhatóak. A fájlok megnyitásához az alábbi linklehetőséggel ingyen le tudja tölteni az Adobe Acrobat Reader programot:

Download Adobe Reader
Letöltés
A letöltendő fájlra a jobb klikket alkalmazva (Mac: Ctrl+Klick) a „cél mentése másként” opcióval tudja az adott fájlt saját gépére elmenteni.
Betekintés a gyártási eljárásba
 


HAMBURGER HUNGARIA KFT.
Papírgyári út 42-46.
H-2400 Dunaújváros
Levélcím: H-2401 Dunaújváros, Pf. 552

Tel: +36 (25) 55-7700
Fax: +36 (25) 55-7777
E-Mail:
Web: www.hamburger-hungaria.com
TARTALOMFELELŐS
Hamburger Hungaria Kft.
Papírgyári út 42-46.
H-2400 Dunaújváros

Cégjegyzék szám: Cg. 07-09-017523
Fejér megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adószám: 13611545-2-07
PRINZHORN HOLDING
A Hamburger Hungária, a
Hamburger Containerboard Divízió részeként a Prinzhorn cégcsoport tagja

WEBOLDAL készítője
Lichtstark Kreativkollektiv
www.lichtstark.com