Hamburger Hungária Kft.
Hamburger Hungária
 
Adatok és tények a Hamburger Hungária Kft-ről
 
- Magyarországon begyűjtött hulladékpapír 95%-ának anyagában
   történő újrahasznosítása
- Napi 1800 tonna megtermelt papír
- 80% export értékesítés
- "Investors of the Year 2008" díj - 280 millió eurós beruházás
- Európa egyik legnagyobb hullámalappapír üzeme
- Technológiában az élen - Termelés, környezetvédelem, biztonság
 
A Prinzhorn Csoport magyarországi jelentősége
Magyarországi termelő üzemek száma:5
Foglalkoztatottak száma közvetetten:7-8000
Foglalkoztatottak száma közvetlenül:1100
Termelő beruházások 1990 óta:600 millió EUR
Hazai erőforrás felhasználás:110 milliárd Ft/év
Export:60 milliárd Ft/év
Ökoindustra 2013 Nagydíj
 
A Hamburger Hungária Kft. hazánk legnagyobb hullámalappapír gyártója, a Dunapack Kft. papírgyártási tevékenységének továbbvivőjeként 2009-ben kezdte meg termelő tevékenységét. A Dunapack Kft. 2009. május végén állította le gyártósorait csepeli telephelyén, az osztrák anyavállalat beruházva mintegy 260 millió eurót, 2009 nyarától, Hamburger Hungária név alatt a leállítottnál nagyobb kapacitású modern papírgépet helyezett üzembe a már meglévő dunaújvárosi papírgépe mellé.
A papírgyár 100 százalékban, tehát kizárólag hulladékpapír felhasználásával állít elő hullám-alappapírt. A két gép megközelítőleg 700 ezer tonna hulladékpapírt hasznosít újra évente, aminek következtében Magyarország legjelentősebb környezetvédelmi egységének tekinthető. A beruházásnak köszönhetően a Hamburger Hungária Kft. 2008-ban „Investors of the year“ díjat kapott.
A Hamburger Hungária Kft. elsősorban hazai erőforrások felhasználásával előállított termékeinek nagy részét export piacon értékesíti, elsősorban a közép-, kelet- és dél-európai piacokon terjeszkedik.
A hulladékpapír-alapú gyártási technológia a magyar társadalom számára egy kiemelkedően környezetbarát alternatívát jelent, hiszen ezáltal a papír nem a hulladéklerakó telepeken vagy a hulladékégetőkben végzi, hanem éppen ellenkezőleg: egy magasabb hozzáadott értéket képviselő termék formájában visszakerül a gazdasági körforgásba. Így az új papírgyár építése egyúttal hazánkban a legnagyobb környezetvédelmi beruházás volt az elmúlt években.
A Hamburger Hungária Kft. az osztrák családi kézben lévő Prinzhorn Holding tagvállalata. A Prinzhorn Csoport termelés- és választék-bővítési stratégiájának egyik fontos mérföldköve volt a Hamburger Hungária Kft. megalapítása, melynek fő célja a vele azonos vállalatcsoporthoz tartozó Dunapack Papír és Csomagolóanyag Zrt. papírgyártási tevékenységének hosszú távú továbbvitele.
A Prinzhorn cégcsoport küldetése a teljes és hatékony hulladékpapír hasznosítás a hulladék begyűjtésétől kezdve, a hulladékból történő papírgyártáson keresztül a papíralapú csomagolóeszközök előállításáig. A Hamburger Hungária Kft. a jelenleg szükséges hulladékpapír legnagyobb részét közvetlenül a hazai begyűjtőkön keresztül szerzi be, melyek közül kiemelkedik a Duparec Kft. a cégcsoport 1994-ben alapított hulladékbegyűjtő vállalata. Az előállított hullámalappapír jelentős részét a Dunapack Kft. három papír alapú csomagolóeszköz gyárának (az 1923-ban alapított Csepeli Papírgyárnak, az 1958-ban alapított Dunaújvárosi Papírgyárnak és az 1970-ben alapított Nyíregyházi Papírgyárnak) értékesíti. Így a Prinzhorn cégcsoport az alábbi környezet- és energiabarát körfolyamatot hozza létre tevékenységével:
 

Újrahasznosítási körfolyamat


 
Képgaléria
 


HAMBURGER HUNGARIA KFT.
Papírgyári út 42-46.
H-2400 Dunaújváros
Levélcím: H-2401 Dunaújváros, Pf. 552

Tel: +36 (25) 55-7700
Fax: +36 (25) 55-7777
E-Mail:
Web: www.hamburger-hungaria.com
TARTALOMFELELŐS
Hamburger Hungaria Kft.
Papírgyári út 42-46.
H-2400 Dunaújváros

Cégjegyzék szám: Cg. 07-09-017523
Fejér megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adószám: 13611545-2-07
PRINZHORN HOLDING
A Hamburger Hungária, a
Hamburger Containerboard Divízió részeként a Prinzhorn cégcsoport tagja

WEBOLDAL készítője
Lichtstark Kreativkollektiv
www.lichtstark.com